Amióta az eszemet tudom vannak lelki problémáim- Amikokr a szüleimtől segítséget kértem középiskolás koromban, nemet mondtak a szakemberre. 28 éves voltam amikor először a pszichiátriára kerültem pszichózis gyanújával, de akkor még nem kaptam megfelelő diagnózist, később újra kórházba kerültem és azt mondták skizofrén vagyok. A kezeléseknek hála nagyjából rendbejöttem, bár néha a depresszió és a klímaszorongás társamul szegődik.

34 éves létemre eddig még nem voltam önálló. Bár kétszer már laktam szüleimtől távol. Egyszer mikor egyetemista voltam, akkor hetente hazajártam. Másodszor a két kórház között, mikor volt egy nagyon jó közmunkás túravezetői állásom. Ott szolgálati szobát kaptam, és havonta jártam haza. Mégse esett rám az a lakásvezetési dolog. Azok más dolgok voltak. És mindenképp ideiglenesek.

Már azt hittem sose találok párt magamnak és időközban annyira leépült az önbizalmam, hogy úgy éreztem a szüleim nélkül nem tudok élni. Több pszichológus is sokat dolgozott velem. Aztán most lakásfelújítás volt nálunk és a párom és szüleim úgy döntöttek, hogy két hétre költözzek a páromhoz. Akkor néha hazajártam 3 óra hosszra dolgozni. Mindennap főztem. Végra ezt is megtanultam. Először rosszul éreztem magam, mert megilyedtem, aztán jól, aztán megint rtosszul, mert rossz hírt olvastam a Covidról, és úgy éreztem áprilisba, májusba biztos nem tudok majd túrát vezetni a helyi gyerekeknek. Aztán megint jobb lett a kedvem, aztán pánikba estem, mert úgy éreztem nem tudom elég jól elmosni az edényeket és azt gondoltam biztos betegek leszünk majd e miatt. A párom próbált nyugtatni, hogy a bográcsra is azt szokták mondani, ha igazán kisúrolják nem is jó. De csak anyukám tudott igazán megnyugtatni másnap mikor épp otthon voltam dolgozni. Eltelt a két hét és úgy döntöttünk máskor is lesznek ilyen hetek. Örülök, hogy mikor rosszul éreztem magam és sírtam akkor se futamodtam meg. és felylódnöm sikerült.

Ekkor a munka kérdése még nem oldódott meg. CSak annyi munkám van, amit apukám ad a vállalkozásán keresztül. Ezzel csak 40.000 ezer FT-ot keresek.

De most úgy néz ki, fundamentásként fogom folytatni az életem, amibe belefér az is, hogy a vállalkozásomon belül, vagy önkéntesként a környezeti  nevelést is tudom folytatni.  Remélem az életem ezen része is hamarosan egyensúlyba fog kerülni. ÉS akkor erről és arról is írhatok majd, hogyan élhetek skizofrénként teéjes életet.